Inspiratieblog: Herkennen en erkennen wanneer je jezelf als ondernemer veroordeelt

Zomervoordeel 1 op 1 coachingstraject

Hallo,

Vorige week stuurde ik een blog en merkte ik dat ik nog veel meer met je wil delen over HOE je ermee omgaat als je jezelf veroordeelt als ondernemer. Als je merkt dat het niet lekker loopt met je business zoals je zou willen. En je bijvoorbeeld gedachtes krijgt als

  • wat heb ik nu verkeerd gedaan/gezegd
  • waarom werkt dit niet
  • ik doe toch zo mijn best

Klik hier om mijn vorige BLOG terug te lezen: Hoe streng ben jij voor jezelf als ondernemer?

Het is zo belangrijk dat je steeds eerder dóórkrijgt wanneer je jezelf veroordeelt. Hoe eerder je dit doorhebt, hoe sneller je het kunt veranderen, hoe sneller je terug bent in je krachtige gedachtes en in het plezier met je business en het behalen van gewenste resultaten.
Ik heb nu trouwens een te gek Zomervoordeel voor je als je in augustus start met mij in een individueel coaching traject. HIER lees je er meer over.

Terug naar: herken bij jezelf wanneer je jezelf veroordeelt zodat je meteen in actie kunt komen

1. Erken wat er gebeurt in jezelf
ik erken dat ik dit denk,
ik erken dat ik dit merk/voel,
ik accepteer dat deze gedachtes en gevoelens er zijn.

Als je geen erkenning geeft aan je gedachtes en gevoelens en je er liever meteen aan voorbijgaat zal je merken dat deze gedachtes je net zo hard weer achtervolgen.
Je hoeft niet ‘bang’ te zijn dat als je je voor dat moment even helemaal openstelt hiervoor dat het alleen maar erger wordt. Juist niet!
Door te erkennen wat je denkt en de gevoelens en emoties die dit naar boven brengt krijg je de mogelijkheid om dit los te laten. Omdat je er nu even ‘echt’ contact mee maakt.

En weet je wat ook zo mooi is om te weten. Heel veel van wat jij denkt en voelt is helemaal niet van jou.
Door de gevoelspersoon die ook jij bent heb je door je hele leven heen allerlei gedachtes, gevoelens en emoties van anderen overgenomen.
Denk maar eens aan:
Je loopt in een ziekenhuis en je merkt de sfeer van zieke mensen, het verdriet en de angst wat dit kan geven. Maar wat jij nu merkt, is dat dan van jou? Nee, maar je hebt het wel opgepikt in jouw energieveld. En het kan zomaar zijn dat je hier wat van meeneemt als je weer naar huis gaat en het wat zorgt voor meer zwaarte.
Of het voorbeeld wat je in de praktijk ook geregeld merkt als je niet met je ideale klant werkt: dat je contact hebt met een klant en je naderhand merkt, wat een zwaarte, ik voel mij moe en ben geïrriteerd, alle energie is uit mij.
Leg ik het een beetje duidelijk voor je uit?

Dus als je erkent wat je merkt aan zware energie (gedachtes, gevoelens en emoties) en nu weet dat heel veel van wat jij merkt niet van jou is, kun je beginnen met het uitspreken (in stilte of hardop):
‘alle zware energie die niet van mij is die stuur ik nu weer terug naar waar het vandaan komt’.

  • Laat het simpelweg je lichaam uitstromen
    (maak het eventueel visueel voor jezelf door dit via je hart, je handen of je voeten te laten wegstromen. Maakt niet uit. Wat jij kiest. Je kunt het niet verkeerd doen)
  • Laat het oplossen in de ruimte om je heen van het oneindige universum.

Geef jezelf eens drie dagen dit toe te passen. Het is leuk en het werkt!
Hoe simpel is dat? En het werkt super. Het gaat erom dat je de keuze maakt jezelf ook echt toe te staan deze zwaarte weg te sturen. En je zult merken als je dit bijvoorbeeld 3 dagen regelmatig doet je jezelf een stuk ‘lichter’ zult gaan voelen.
Want jouw keuze bepaalt, altijd.
Het terugsturen van alle zwaarte die niet van mij is doe ik standaard iedere dag meerdere keren.

Lees dit BLOG gerust nog eens door als je merkt dat je dit nodig hebt.
En heb je er vragen over? Geen vraag is verkeerd, dus vraag en mail mij gerust!

Zomerse groet,
Manon

PS: Zomervoordeel
Wil jij gebruik maken van het zomervoordeel van een individueel coaching traject met mij samen?
Je voordeel loopt op tot wel € 400,- korting als je in de maand augustus start.
HIER lees je meer over het coaching traject.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *