NASCHOLING BINNEN ZORGORGANISATIES

De verschillende aspecten van een verruimd bewustzijn tijdens de stervensfase leren herkennen, geeft de zorgmedewerker de juiste handvatten die van onschatbare waarde zijn voor de stervende en diens naasten. Zij nemen deze ervaringen waar als ‘nieuw’ en ervaren de grote impact ervan. Voorbeelden van omschrijvingen zijn: het zien van een helder licht, een tunnel, overleden dierbaren, een engel of een prachtig landschap. Ook het horen van prachtige muziek komt voor. Het is vaak lastig voor stervenden en hun omgeving om hier woorden aan te geven of durven te geven.

Dat jouw rol als zorgmedewerker hier heel waardevol en belangrijk bij is, begrijp je vast heel goed. Je helpt hiermee de eventuele angst voor de dood weg te nemen, een geruststellende gedachte. De stervende en diens naasten worden erkend en begeleid in het fenomeen van het verruimde bewustzijn wat er altijd al is geweest en er altijd zal zijn. Het is nodig om het verschil waar te kunnen nemen tussen een verruimd bewustzijn en delirant en verward gedrag. De ‘juiste’ vragen stellen is hierbij van essentieel belang.

Deze nascholing is belangrijk voor jou als je jezelf verder wilt ontwikkelen als professioneel zorgmedewerker binnen de spirituele dimensie van de zorg.
En dat je jezelf verder ontdekt als persoon met al je intuïtie, je kracht en je valkuilen. Je krijgt meer inzicht in wie je bent als verzorgende/ verpleegkundige/ verpleegkundig specialist/arts of vrijwilliger.

Daarnaast geef ik ook met plezier workshops en scholingen aan geestelijk verzorgers, stervens en uitvaartbegeleiders op aanvraag. Neem daarvoor HIER contact met mij op, graag neem ik de mogelijkheden door.

Geaccrediteerd bij Kwaliteitsregister V&V met 2 accreditatiepunten.
Duur nascholing: 2 uur
Andere wensen qua accreditatie bij een beroepsvereniging? Laat het mij weten dan kijken we naar de mogelijkheden.

Voor deze nascholing kom ik in overleg graag bij jou en je team/organisatie op locatie.

Tijdens de scholing staan de volgende doelstellingen centraal. Deelnemers:

Neem HIER contact met mij op. Ik kijk er naar uit een bijdrage te mogen zijn!